joi, 6 martie 2008

Voi susţine activităţile şi priorităţile tinerilor !

Una dintre principalele preocupari pe care le voi avea, in calitate de Primar al municipiului Pascani, va fi sustinerea activitatii tinerilor persoane. Acestea trebuie sa aiba un cuvant greu cu privire la deciziile administratiei locale. Prioritatile noastre, ale tinerilor, trebuie avute in vedere deoarece reprezentam viitorul acestui oras. Chiar daca pana in acest moment lipseste cu desavarsire implicarea alesilor locali in sustinerea noastra,

este timpul sa schimbam aceasta modalitate de lucru, in care noi suntem doar cei plini de obligatii, impuse in mod aleatoriu, iar drepturile recunoscute de lege ne sunt ignorate.

Exista cadrul legal, la nivel national, care obliga autoritatile locale sa intreprinda o serie de activitati in sprijinul nostru. Prioritatile mele vor fi relansarea culturala a Pascaniului, sprijinirea activitatilor sportive si incurajarea sportului de performanta, crearea de noi alternative pentru petrecerea timpului liber de catre tineri si nu numai.

Asa cum se observa, in prezent, acestea lipsesc, preocuparile actualei clase politice fiind cu totul altele. Din Bugetul local pentru anul 2008 lipseste Fondul destinat activităţilor de tineret, care este obligatoriu, conform art. 28 din Legea nr. 350/2006. Pentru ca exista o lege a noastra, Legea tinerilor, care prevede expres ce trebuie sa faca autoritatile administratiei publice locale in sprijinirea activitatii de tineret si in scopul asigurarii cadrului adecvat de desfăşurare a acesteia la nivel naţional şi local.

Legile prevad facilitati pentru tineri, asa cum este normal sa se intample. Aceste facilitati se refera la domeniul economic, prin stimularea iniţiativelor antreprenoriale, prin acordarea de consultanta specifica pentru demararea unei afaceri sau prin facilităţi sub formă de reduceri de taxe şi impozite. Pana in prezent, in Pascani, aceste facilitati au lipsit cu desavarsire, spre doesebire de multe alte orase din tara. De asemenea, conform legii, ar trebui sa beneficiem de programe in domeniul construcţiei de locuinţe sociale, sau de locuinţe prin acordarea de facilitati. Aceasta presupune ca Primaria sa se implice atat in constructia de locuinte, dar si ca repartizare acestora sa fie facuta in mod legal.

Pana acum, toate acestea sunt doar litera moarta. Suntem ignorati complet, desi avem drepturi. Ni se impun in permanenta obligatii, din ce in ce mai multe, dar beneficiem din ce in ce mai putin de serviciile administratiei locale. Chiar putem spune ca lipseste orice sprijin pentru tineri.

Daca vom reusi sa schimbam prezenta clasa politica, la alegerile locale din acest an, vom pune in aplicare toate prevederile acestei reglementari. Vom asigura, asa cum este normal sa se intample, participarea tinerilor la deciziile administrative care îi vizează. Tinerii trebuie sa se implice in viaţa publică, economică, educaţională şi culturală, iar administratia trebuie sa asigure premisele acestei implicari. Conform legii, in toate problemele ce vizează tineretul, consiliile locale ale oraşelor au obligaţia de a organiza proceduri de consultare cu organizaţiile neguvernamentale de tineret şi pentru tineret, constituite la nivelul respectivei unităţi administrativ-teritoriale.

Deosebit de importante vor fi stimularea mobilitatilor tinerilor si asigurarea dreptului la educaţie, instruire şi specializare profesională. Este timpul ca aceste deziderate sa se concretizeze. Resursele financiare necesare punerii in practica a acestor proiecte vor fi, in principal, fondurile europeene nerambursabile, care asigura finantarea unei game foarte largi de activitati.

Noi, tinerii, trebuie sa ne implicam si sa ne cerem drepturile recunoscute si protejate de lege. Iar daca administratia incalca legea, avem posibilitatea ca, prin vot, sa schimbam clasa politica. Si este momentul sa facem o schimbare in Pascani, pentru ca administratia trebuie sa lucreze doar in interesul nostru.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Succes, tinere!
Si sa-ti pastrezi puterea de a lupta si peste 4 ani pentru primarie. Imi pare rau sa spun dar din pacate inca 4 ani PSD-ul va ocupa primaria Pascani.
Nu e vina ta, ci a bietilor pascaneni.

Anonim spunea...

Eu sunt de parere ca nu este vina unor 'baieti pascaneni' ci a conceptului 'de turma' instaurat la nivel national nu doar in anumite locuri din tara.
De la '90 si pana acum cati presedinti, ministri, primari din tara asta si-au facut datoria cum trebuie?
In opinia mea, schimbarea nu se face doar in 6 luni inainte de alegeri,oricare ar fi ele.Ca sa reusesti sa construiesti ceva nu se poate decat prin munca, iar munca implica timp. Din candidatii care-au fost la primarie in anii precedenti, cati au ramas sa se implice, chiar daca nu au castigat?
De ce doar cand e campanie apar fel si fel de nume si oameni de care nu ai auzit niciodata?
PS Nu am treaba cu nici un partid politic din tara asta, si sper sa nu am pe viitor. Asa vad eu lucrurile din exterior.
Inca un lucru pt domnul Dionisie, cand va permite timpul realizati un feedback cu vizitatorii blogului.
Succes !

Anonim spunea...

sa fii sigur ca vei primi votul meu.este nevoie de o schimbare !

Anonim spunea...

Subscriu la ce spusele antevorbitorului meu..in Pascani sistemul neocomunist isi va adjudeca pentru inca 4 ani Primaria1...
pana atunci ve-ti avea posibilitatea sa demonstrati in calitate de consilier....si daca ve-ti face un loby constructiv in viitorul legislativ unele din proiectele dvs se vor concretiza ....acestea vor putea constitui si rampa de lansare spre castigarea fotoliului de primar!...ilasoaia poate fi un exemplu'..nu s-a aruncat direct la primarie1...asta cred in opinia mea...fiind si un aspect de bun simt!...si respect fata de electorat!....isi cunoaste masura si bine face!!!....si peste cativa ani va putea avea pretentii cu sanse egale fata de consacratii candidati la primarie....mai ales ca acesta amai facut cate ceva pentru unii concetateni si cu siguranta nu vor uita aceste actiunii nici atunci cand vor intra in cabina de vot!....oricum va doresc succes la amandoi!!...vreau sa va vad impreuna in viitorul consiliu...cu siguranta ca ve-ti schimba substantial atat la propriu cat si la figurat fata legislativului local!!!

iulian zaharia spunea...

n-am treaba cu politica din pascani, dar e superb sentimentul pe care il ai cand te uiti pe trafic.ro si vezi ca blogul tau e mai sus decat al unui candidat la primaria din pascani. succes domnule viitor primar. :))))